En midsommarnattsverklighet (drömd)

Leave a comment
Okategoriserade

Vaknar upp den första morgonen i Sverige på en dryg vecka. Hela resan ter sig något drömlik. Har vaknat upp i ett nytt land eller territorium varje morgon nu sedan förra torsdagen… Gårdagen innebar transfer från Budapest, efter övernattning i insprirerande vacker bedagad Gründerzeit-fastighet vid Oktogon, Pests svar på Triangeln. Dessförinnan en natt i Studentski grad, Sofia.

En annorlunda midsommarafton, ensam i folktomt Malmö. Slog en lov kring Folkets park runt 23 för att få se en skymt av en midsommarstång. Enstaka hipstergäng i blomsterkransar syntes på gräsmattorna, och från Far i Hatten hördes en smäktande ballad. På Debaser verkade festen ha klingat av, mindre så på Cuba Café. På väg hemåt passerades Krua Thai, där festade välskräddade asiater med karaoke, strax utanför satt punkare, omkringsprungna av sina nyfikna lintottar.

Imorgon dags för avresa mot norr. Packar ner some herbs for me, direkt från Vipavas dalgång: ”bzzzzha” och ”monaliza”, hippieslovenska för fläderblom och någon form av meliss. Vidare några böcker att senare dela med mig av här. Och några gamla DAT-band.

Trots regnet har jag hopp för ännu en sommar i det gamla landet. Läser att Ulf Lundell sommarpratar och att ”Vän! I förödelsens stund” utsetts till svenska språkets främsta dikt!

Sverige, jag är här igen!

Från och med måndag tjänstgör jag i Sundsvall, åtta veckor framöver. Grand Détour fortsätter i en hittills oprövad form, and there will be posts in English on Grand Détour International Edition. Vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *