Homecoming King

comments 7
Okategoriserade

 

Kalmar  

”Jag älskar Köpenhamn”, säger den blonderade och undercuttade skönheten brevid mig i baren gång på gång, till den långhårige och glasögonprydde samtalspartnern. ”Man behöver inte tvätta håret, tänka på hur man klär sig, som i Stockholm.”

Kort efter klockan halv åtta hängde man ut skylten ”Fullsatt” på Söderport. Här är alla Kalmars exilhipsters och lokala musikelit. Fel; ingen uppdelning: här är vi inte bortflyttare och kvarstannare, här är vi alla ett i Morrissey, Mauro och the holy Swedish Model. Med andra ord, här kommer vi att få höra ”Sarah”, ”Koka Kola Veins” samt ja, varför inte ”This Charming Man”. 

Har hälsat på en del gymnasiebekanta, och känner igen en hel del från EFTER att jag flyttade (var ju tillbaka i Kalmar ett par omgångar, gjorde inte saker i enkel följd). Helt enkelt, alla är här. Som Värmland har sina rockabillyraggare, har Kalmar sin lilla indievärld, präglade av närhet till Hultsfred, Emmaboda, en lokal punkscen och rurala synthföreningar. Jag kommer ihåg när jag intervjuade arrangörsföreningen Krutov (de som tog hit bl.a. 50 Hertz, Vapnet, Suburban Kids m.fl.), ett problem var att stadens fäder inte såg med blida ögon på affischering på elskåp! Ve den urbanplanerare som står utan indieklubbsaffischer på sina elskåp säger jag, då har man en död residensstad!

Nu tillbaka till smeten och scenen, snart är det väl dans, och man tycker att man känner igen alla. (Det är bara en tidsfråga innan jag går fram och säger: ”Jag älskade din tolkning av Indras dotter!” )

Andra bloggar om: , , , , , ,

 

 

7 Comments

 1. Gabriel says

  På förekommen anledning: Nej, det var inte undercut, bara i mina tankar, ja, vi dansade till This Charming Man, men nej, det blev inget mer än så. I’m Happy Just To Dance With You.

  Och krutovkillarna var naturligtvis där. Leve elskåpen!

 2. Gabriel says

  Well, du vet vem det var. Men, ingen, vad jag såg, såg frigid ut på Söderport. Vad skulle de då göra där?

  Dessutom vill jag poängtera att jag (numera) har fler läsare än vad signaturen ger sken av…

 3. Jämfört med Ms KK alltså. Men nej, vad skulle de då göra där. Bloggläsare nr 4 insåg det och försvann…vill ju inte förstöra snittet. :)

  Makes five, minst.

 4. Gabriel says

  OK. And I’ll take five, anyday, när jag hör den hårda trumman med ens jag är, i New York….

  Nå (inte för att du skulle påstått motsatsen): Jag kan ta tillfället i akt att stå upp för Kielos och alla andras rätt att se hur ofrigida de vill ut på bloggar, i TV och på andra ställen utan att det påverkar omdömet om deras åsiker.

 5. Gabriel says

  Vad slapp jag blivit: ”…utan att det borde påverka omdömet” skall det givetvis vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *