Tre noteringar under dagen

Leave a comment
Okategoriserade

• I denna skräckens tid, låt dig ej förskräckas. Det sjunger Wolf Biermann i ”Ermutigung”, en av mina favoriter bland protestsånger. Värd att plockas fram i tider som denna. Biermanns sång har också funnit sin väg till ett svenskt psalmbokstillägg: ”Under sin tid i Östtyskland skrev han en stor hit under 70-talet, som kort och gott hette Uppmuntran. I författaren P O Enqvists översättning togs den med i Svenska Missionsförbundets provpsalmbok Herren lever. Sedan försvann den. Nu har den plötsligt dykt upp igen i detta nya psalmbokstillägg. Intressant. I psalm 824 uppmuntrar Wolf Biermann oss att inte ge upp”

Tony Benn–memer fyllde flödena, för att hylla denne bortgånge Labour-politiker. För mig har han tidigare ärligt talat bara varit ett okänt namn i en Pet Shop Boys-låt. I dag fastnade för hans suffragett-plakett och hans ord om utbildning.

• Den polska affischkonsten är mycket speciell. 21 av culture.pl:s favoriter presenterades under dagen här. (Bonus: det hela får mig att tänka på den här sammanställningen av Star Wars-affischer från många olika länder.)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *