Lägesrapport antikvariat

Leave a comment
Okategoriserade

Sydsvenskan har besökt Antikvariat Kim för att skriva om den långsamt borttynande antikvariatsscenen i rikets tredje största stad.

Jag minns att jag fick en bok gratis när jag var där senaste (och hittills enda) gången. ”Gillar du deckare?” var frågan – jag svarade något närapå sanningsenligt, och fick en bok som jag nu för mitt liv inte kan komma ihåg vilken.

Det kunde anas ett visst överflöd. Servicen var mycket god, och jag blir inte förvånad när Kim i artikeln nu hävdar att han vet var alla 100 000 böcker finns sorterade. Ett påstående som har större chanser att vara någorlunda sant än det att han läst samtliga böcker.

Två mindre aktivariat som nämns i artikeln vill jag också verkligen rekommendera: Antikvanti och Östervärns Antikvariat & Bokhandel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *