Poznań: Varje sommar…

Leave a comment
Okategoriserade

…är en Thomas Mann-sommar, brukar jag säga. Men kanske vissa mer än andra. Nu är det officiellt att Thomas Mann blir ett bitema och att Bergtagen blir opera under årets upplaga av Maltafestivalen, den stora scenkonstfestivalen i Poznań. Festivalen har vuxit över alla breddar och nu innefattar stora konserter och akademiska samtal, allt under ett övergripande tema. I år är det ”New World Order”, och jag undrar ängsligt vilka illuminati-referenser som kommer att väckas till liv.

Jag kan bara rekommendera ett besök: när jag var där 2013 diskuterades cyborgmanifestet och Baumans teser under temat ”Oh Man, Oh Machine”, vilket naturligtvis också innebar ett framträdande av Kraftwerk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *