Icke-museal house

Leave a comment
Okategoriserade

”Museinatten? Nej, det vill jag inte följa med på. Bara massa köer.”

Det visade sig stämma. Redan på Defiladplatsen nedanför Kulturpalatset, tidigt på kvällen: långa köer till de gamla bussarna. Långfärdsbussar med inglasade tak, strömlinjeformade gamla bussar med långa, utsvängande bakpartier, bussar med släpvagnar… alla med fullt av folk väntande på sig, att ta dem till nästa museum.

Vi gick nedåt mot floden istället, förbi Chopinmuseet med sina köer, mot BarKa – en pråm med DJ:s från Translantyk. Där blev det house och drinkar tills kvällen var lång nog. Pendeltåg och expresståg mot Berlin for förbi över broarna, med nationalstadion som fond bakom det mörka, strida vattnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *