Två radiotips: Zagajewski och Kuroń

Leave a comment
Okategoriserade

Läste om en radiointervju med Adam Zagajewski, apropå att essäsamlingen I andras skönhet nu ges ut på svenska. Men den korta intervju som sändes i dag handlar nästan bara om metadiskussionen ”kritikens villkor” (där Zagajewski i och för sig inte faller i fällan att säga ”allt var bättre förr”, när det gäller Polen, även om han konstaterar att i Tyskland är det alldeles speciellt förstås) och är bara en del av en längre intervju som kommer att sändas 13 juni.

Något som finns redan nu är däremot diskussionen ”Is there any space for solidarity in capitalistic system?” med Saskia Sassen, Richard Sennett och Sławomir Sierakowski, inspelad på Krytyka Politycznas Jacek Kuroń-festival.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *