Nya förskrivningar

Leave a comment
Okategoriserade

Jag är väldigt road av att laga mat. En gång – det måste ha varit i ett kök – delade jag in mänskligheten i två delar: de som inte kunde laga mat, och de som hade den begåvningen. Ungefär som med musikalitet, eller intellektualitet (ni hör).

Själva teorin verkade ju till min fördel här, och jag minns inte vad som fick mig in på dessa tankar: det har visat sig sen att min kökspartner då visst kan laga mat och det mycket bra. Han följer gärna kokboken, det var nog så jag tänkte, medan jag bara kör. Hursomhelst har vi båda kanske mötts och gått förbi varandra, för jag följer numera slaviskt recept ibland, inte bara på saker som Sachertorte utan också de kanadensiska pannkakor som ju faktiskt visat sig oöverträffade. Mina grytor och soppor däremot, de är just i mycket beroende på dagsform.

Nå: inspirierande recept, ändå: Jag länkar från min receptsamling till Therese Svenssons blogg, still going strong, som kombinerar så många bra attityder. Jag hänvisar också till en numera nerlagd blogg, som väl får ersättas av Riktig jävla mat, Margit Richerts nya blogg. Ungefär vad det låter som, och väldigt annorlunda än Jävligt gott, där allt är vegetariskt. Jag fick tips om den i dag, och gav tillbaka tipset om den numera tydligen sällan uppdaterade En fransk vegan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *