Tankefragment

comments 2
Okategoriserade

Dagarna går, veckorna går… planer dras upp, våren, vad vill man då? Sitter i vindskupan och mottar genom etern brev, meddelanden om en hoppfull framtid. Räknar dagarna inför en ny flytt, kommer ner till Malmö till nästa vecka.

Jag tänker på mordet på Anna Politkovskaja. Just också detta att ingen är förvånad. En skakning genom läsare, skribenter, journalister. Hon var den sista, skrev vad ingen annan vågade säger man.

Vad ska man skriva om, diskutera? Inte svaret på de frågorna, det är något annat men det blandar sig i dessa tankar; en av dessa kvällar får jag upp Dag Hammarskjölds Vägmärken, sidan 39 och läser:

Att berätta blott vad som är av betydelse för andra. Att fråga bara om det man behöver veta. I båda fallen begränsad till vad som verkligen är den talandes egendom. – Att diskutera endast för att nå ett resultat. ”Tänka högt” blott med dem för vilka detta har en mening. Låta small talk fylla tiden och tystnaden endast som nödvändig bärvåg för det outsagda mellan två likstämda. En bra dietlista för dem som erfarit att ”för vart fåfängligt ord—”. Men knappast populärt i sällskapslivet.

Nå, intervju med Claes Andersson gjordes för Kulturriket i P4. UPPDATERING: Går att lyssna på ända fram till söndag 22/10

2 Comments

  1. Hör av dig när du kommer till den svenska arbetarrörelsens vagga, Skånes Konstantinopel, parkernas stad etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *