Fattig men sexig

comment 1
Okategoriserade

Berlin lördag kväll. Bjuden att hänga med på utekväll, finns ett fullt schema. Har från Sverige fått med mig tipsen RussendiskoKaffee Burger och så Mädcheninternat, bland mycket annat, men så här blir det:

Anna H. messar, film först, sen mötas upp på Tacheles vid halv elva… ”alla vet var det ligger”. Sen kanske förfest i Kreuzberg och så Panorama… låter som en deal, jag knatar på till…

Pictoplasma Animation Festval, Kino Babylon, Rosa-Luxemburg-Platz

… och hinner in på bion lagom till en timmes highlights från årets festival. Det handlar alltså om animerade karaktärer, i korta filmsnuttar, producerade för reklam, musikvideor, konstinstallationer eller vad som. Det har varit workshops, föreläsningnar och performance, men nu en timmes highlights alltså, mäktigt att få dessa snuttar på riktig bioduk, och med kraftfullt ljud… Så om endera Money for nothing, Yellow submarine, Alan Aldridge eller Worms ger dig animerade minnen, betyder något för dig… kolla in filmerna nedan, helst med bra ljudanläggning.

Mest skratt fick ”Paint balling” av Lovesport, Studio aka. Kul var Dude av Guru studio. Jag myste verkligen till ”Suburban Harmony” med Telemetry Orchestra, av Steve Scott på nottoscale.tv. För att bara nämna några få.

Efter filmens slut är det bara att fråga sig fram, jag tar av mot Hackescher Markt och Oranienburger Strasse, småspringer gatan fram, förbi Monbijouplatz och vidare västerut, ser den enorma fasadenTonite Art Battle, 22.00, free entrance, ser en dörr, springer upp, femte våningen, squatlikt men detta är bara för stort, stöds av de styrande, av borgmästaren som just var i New York och brandade arm aber sexy Berlin. Nå, på Tacheles femte våning hålls…

Dont SleepSecret Wars X Daydream Network European Tour 2007

…en och en halv timmes battle, ”the winner is decided by you, the crowd”. Hemmagänget mot gästande London. Endast markers, tjocka svarta spritpennor tillåtna. Mycket sammanfattande: London är street och Berlin arty. Det är battle och det gäller att dissa, London tar för sig, breder ut sig expansivt från ett dynamiskt centrum, malande. Berlin börjar med statisk figur, stark men ofarlig, London kaxar vidare, dissar, ritar medalj på det egna, det enda som liknar diss från Berlin på bra länge är en liten liten drömbubbla i vänsterhörnet, drottningen sätter på kungen bakifrån, men annars, mycket tid spills på en järnvägskurva och Kattla-dinosaurie-shoggoth-monstrets hals. Jag gillar hemmalaget, deras kontinentala djupsinnighet, hoppas på en uppryckning, en dimma eller något som kan rama in settingen och förklara allt. Men nej, London måste ta hem det här, YOURE DEAD MEAT sammanfattar de. Och så blir det, men döm själva.

Efter att ha irrar runt och utforskat trapphallar, klubben inne på gården, vyerna över motstående vägg med Nike-sponsrad mural, och hela denna punkestetikens monumentalarkitekur, drar vi oss ner längs Friedrichsstrasse, vi ska till…

Get into Character, Crush (a.k.a. Cookies), Friedrichsstrasse/Unter den Linden

…avslutningsfesten för Pictoplasmafestivalen. Vi är sena (för detta syfte) och har nog missat de mest tokiga performanceakterna jag imbillar mig det var, det blir dock några av karaktärerna som gogodansare, tyvärr inte lika häftigt som det låter, men helt ok housegolv och fullt av folk, härliga loungehyllor, och passerar man Justin-och-Missy Elliot-golvet som måste finnas även här, kommer man upp till andra våningens dolda restaurang och champagnebar. Dansar loss på båda golven, börjar känna resans trötthet jäsa fram, men vill hålla ut, slår mig ner i soffan och till slut (fokuserar mobilen för att hålla mig uppe…), fast redan vid tre, vill mina värdar gå hem… desillusionerad undrar jag, är inte detta Berlin? Men jag skådar inte den givna hästen någonstans, Panorama och Berghain får förbli en legend för mig, till nästa gång, (”men de ska bygga kreativt kluster, med waterfront vid Spree och allt, det kanske inte finns kvar” ”Jo, det är nog skyddat”) och inte heller flickinternatet lockar mer än min egen hostelbädd på Grünbergerstrasse. Tar farväl vid S-bahn Warschauer strasse, strävar ut, ut i snöyran, Warschauer, Warschauer….

…Warszawa. Tog mjöd på Kulturalna, fattar det:

Warszawa, jestem w domu!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Natalie says

    ja! tacheles! i love it! äntligen en länk och ett namn så att jag kan återuppleva mina absintdimmiga upplevelser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *