Mode, film och design i Łódź

Leave a comment
Artiklar
Modefotografering under Poland Fashion Week

Łódź, Polens tredje största stad, är känd som en nedgången industriort. En gång centrum för textilindustrin – senare också hem för den filmskola som frambringat snart sagt alla stora polska regissörer. I dag bygger staden vidare på sina kultur- och industritraditioner i en lång rad festivaler inom film, mode, foto och design.

Efter att ha besökt staden ett par tre gånger, senast under Poland Fashion Week och Lodz Design Festival i oktober, gjorde jag en cityguide för P3 Planet.

Lyssna på inslagen här.

Dessförinnan skrev jag ett reportage med historisk tyngdpunkt för Skånska Dagbladet, i kölvattnet av Steve Sem-Sandbergs roman ”De fattiga i Łódź”. Reportaget publicerades med mycket fina bilder av Radosław Jóźwiak, och går att läsa här. (SKD 101017)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *