Drömmar om Albanien

comments 2
Okategoriserade

Det behövs inte mer än ett avsnitt av Pluras kök Spanien – för att jag ska minnas resor på Balkan. Särskilt minns jag den där italienska kolonialvillan i Tirana, nu hostel med utomhuskök, ett sånt som Plura har ungefär.

Det finns ett par orsaker, eller ja fler men framförallt ett par, att jag har rest så mycket i öst. Dels för att det är det jag har haft råd med, helt enkelt. Och för att jag gillar att göra tvärtemot här, visa på något annat. Varför Toscana men inte Bosnien? Varför ett franskt slott istället för ett rumänskt? Om det ska vara en riviera, varför inte den österrikiska? Och för mig är det en poäng att fler har råd med detta än motsvarande semester i Västeuropa.

Det är numera enkelt att åka österut: Ta WizzAir till lämplig metropol, sen tåg eller buss sista biten.  Är det mest bekvämligheten, eller just ett byte av miljö och avlösning från ansvaret därhemma du behöver? Fundera på det.

Hm. Såg Välkomment till Paradiset i bokbyteshyllan på Doffeln. Får nog ge mig dit för att fixa den.

2 Comments

  1. Toadette says

    Den som vill göra en mental resa till Balkan rekommenderas Kostovas ”Historikern”.
    Toadette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *