Lite som en livsstilstidning

Leave a comment
Okategoriserade

Produkter från Pan Tu Nie Stał på Lodz Design 2011

Eftersom jag ännu inte är tillbaka i den form jag önskar, för att kunna skriva långt och bra – ägnar jag detta inlägg till att puffa för mitt Pinterest-konto. Där har jag så smått börjat lägga upp bilder igen. Det finns ett antal teman; DIY Projects (projekt jag skulle vilja bygga eller bara tycker är roliga), Polish Design (i alla varianter från muralmålningar och affischer till kläder och prylar), Infrastructure (med smarta, intressanta eller kuriösa exempel), For the Home (just det, heminredningsidéer), Urban Gardening (som handlar om den godartade trenden att få mer av grönska och odling in i stads- och hemmiljö). Och så Just fun and nice (där det just nu bara finns en klassisk Macintosh byggd i lego)

Som med alla nya tjänster har jag (och många med mig) frågat mig: Vad ska man ha det här till?

För mig ger det lite av känslan från när jag var liten och uppkrupen i mina föräldrars säng ”läste möbler” i Sköna hem med mamma. Eller av när jag hittar ett alldeles för dyrt magasin på Pressbyrån, eller snubblar på något coolt i ett hackerspace. Det behöver inte alls handla om lyx, flärd och ouppnåeliga drömmar. Det kan vara praktiska tips lätta att ta efter, eller konst. Eller, vilket jag ibland imponeras av men egentligen inte tycker hör hemma i mitt flöde: ändlösa mängder infographics. Nej, då börjar jag tänka på ett annat sätt, det blir inte den ordlösa kreativitet, fantasi och njutning jag var ute efter, just där och då.

Men Pinterest fyller en nisch. För att jämföra med Instagram: Du behöver inte vara en bra fotograf, hitta rätt vinkel och filter (även om du kan fota i appen) – de flesta bilder kommer sannolikt att vara hittade någonstans på nätet. Du behöver därför inte åka till exlusiva platser eller baka oerhört läckra jordgubbstårtor, heller, istället är det din skicklighet som curator som behövs och eventuellt uppskattas. Och det är ju något annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *