Några punkter

Leave a comment
Okategoriserade

Sista dagen. Har en hel del intryck att smälta, mest från rent personliga återseenden. Det kanske jag återkommer till på ett eller annat sätt. Men, en kort lista ändå:

Bästa konst: ”Han gör inga mästerverk”, sägs det i introduktionen till Krzysztof Żwirblis videoverk på CSW. Men han kan tala med folk, få dem att öppna sig och berätta sina historier. Han har valt ut ett betongområde i Bialystok, och skapar med hjälp av invånarna ett områdets museum om stort och smått. Både vardagligt, socialrealistisk – och allvarligt när rasistiska brandbombsattentat kommer fram.

Mest glädjande: den stora uppslutningen på demonstrationen.

Bästa nya matupplevelse: Kro Warszywa hade minst fem olika sorters veganska burgare, kan vara rekord och bör hållas i minnet. En annan vegetarisk sort, liksom flera köttvarianter, finns på stället bredvid. Där har de också mycket goda hemlagade såser.

Bästa infrastruktur:  Att det fortfarande går vanlig kollektivtrafik till flygplatsen. Det kan vi bara drömma om när det gäller Malmö Sturup Airport. Annars är lånecyklarna en fin grej, tyvärr i avsaknad av tillräckliga mängder cykelbanor. Jag har heller inte fått det att fungera med en utländsk telefon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *