Bauman återvänder till frågan om Europa

Leave a comment
Okategoriserade

När ett namn som Zygmunt Bauman gästar universitetet behövs ingen reklam – de i den stunden lätt handfallna arrangörerna på Lunds universitets Centrum för Europastudier fick ordna en videolänk åt de många som inte fick plats i salen. Nu har inspelningen med föredraget betitlat ”Europe in the shadow of the Westphalian Settlement”, och Aleksandra Jasińska Kanias följande ”Crisis and dilemmas of democracy – between neo-populism and neo-liberalism in Europe” lagts upp. Ett samtal, utan publik, finns också inspelat.

Relaterat: Filosofiska rummet i P1 ägnade veckans avsnitt att diskutera Bauman och Richard Sennett (vars framträdande i Warszawa jag tipsade om här).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *